El Wahda de trotse ontwikkelaar van een nieuwe methodiek

’Wij kunnen met trots zeggen dat IBS El Wahda als enige basisschool een methode voor seksuele voorlichting heeft ontwikkeld.’’

Het ministerie van onderwijs heeft scholen verplicht om aandacht te besteden aan seksualiteit en diversiteit.

Wanneer je denkt aan seksuele voorlichting gaat er van alles door je heen. Wat moet je doen als kinderen erna vragen? Hoe gaan scholen ermee om? Op welke leeftijd moet je met voorlichting beginnen? Dit zijn allemaal vragen waar ouders tegenaan lopen.

Seksuele voorlichting hoort eenmaal bij de opvoeding. Toch vinden ouders het vaak een lastig onderwerp. Hoe ga je hiermee om? Om al deze vragen beantwoord te krijgen heeft het bestuur van IBS El Wahda besloten om dit onderwerp op een islamitische wijze grondig aan te pakken.

In samenwerking met ISBO, kunnen wij met trots zeggen dat IBS El Wahda als enige basisschool hiervoor een boek heeft ontwikkeld. Het is de eerste methode dat vanuit islamitische perspectief is opgesteld. Er is gekozen voor aparte werkboekjes voor zowel jongens als meisjes, waarin stapsgewijs de verschillende aspecten aanbod komen. De methode ‘’Help! Ik word volwassen’’ wordt gebruikt als handleiding bij het geven van voorlichtingslessen in de bovenbouw van de basisschool, maar kan ook heel goed thuis gebruikt worden.

IBS EL Wahda is de afgelopen jaren begonnen met deze methode. Met als voornaamste doel de kinderen op een verantwoordelijke islamitische manier seksuele voorlichting te kunnen geven.

Wil je meer weten over deze methode ‘’Help! Ik word volwassen’’, klik op de onderstaande button.

No Comments

Enroll Your Words

To Top