Waarom Elwahda? Door ouders

“Het is zover! Het moment dat je kleintje eindelijk naar school mag gaan. Iets waar veel ouders met verheuging naar uitkijken. De kleuterschool is een nieuwe ervaring voor elk kind. Verschillende vragen spookten door mijn hoofd: zal ze huilen bij het afscheid, zal ze tijdig aangeven wanneer ze een plasje moet doen, gaan de juffen haar wel begrijpen als ze iets vraagt …? Ondanks alle twijfels en bedenkingen besloot ik dat het tijd was dat ze zich, als enig kind thuis, zou begeven onder leeftijdsgenoten en Nederlands sprekende kinderen. Het zou goed zijn voor de taal- en sociale ontwikkeling. Wij woonden in Antwerpen en schreven ons kind daar in op een basisschool. Op die school voelde mijn kind zich niet ‘thuis’ en ging daarom ook niet graag naar school.

Ik moest en zou een andere school vinden. Een school waar mijn dochter zich thuis zou kunnen voelen zodat ze ten volle in staat is om haar talent en aanleg te ontplooien. Na lang zoeken kwam ik terecht op de site van IBS El Wahda.

Het eerste wat in het oog sprong was de zin: …behoud van eigen identiteit.. Dat was namelijk een belangrijk punt voor mij. Mijn dochter moet zich kunnen aanpassen aan de maatschappij zonder verlies van haar eigen identiteit! Waarden en normen als wederzijds respect, samenhorigheid, begrip, eerlijkheid, verdraagzaamheid, etc. kwamen veelvuldig aan bod.

Een school die open staat voor alle culturen en die als doel heeft de gelijkenissen en verschillen positief te benadrukken en door middel van dialoog en samenwerking, bruggen te bouwen om zo bij te dragen aan een kleurrijke samenleving. Wel, dat is nu eens de school die het meest voldoet aan mijn verwachtingen!

 

To Top