El Wahda al 25 jaar

Op 1 augustus 2017 bestond onze school el Wahda al 25 jaar. Dat hebben we op 17 september 2017 goed gevierd met onze kinderen, de ouders en verzorgers en het hele team van el Wahda. Op naar de volgende 25 jaar succesvol islamitisch onderwijs.  

Geschiedenis van IBS el Wahda

In 1992 is El Wahda opgericht als eerste islamitische basisschool in Limburg. De school was aanvankelijk gestart in een gebouw aan de Bruinkoolweg in Heksenberg. Met 3 leerkrachten, 1 directeur en 45 leerlingen is de school vijf jaar in dat gebouw gebleven. Daarna is de school verhuisd naar het huidige gebouw aan de Voskuilenweg in de wijk Molenberg te Heerlen. Langzaam maar zeker kwamen er steeds meer leerlingen bij vanuit verschillende omliggende dorpjes en gemeenten. De school groeide zo uit tot een echte streekschool. Ook had El Wahda een dependance in Maastricht, die later zelfstandig verder is gegaan als islamitische basisschool El Habib.

 

El Wahda = Eenheid

El Wahda, wat “eenheid” betekent, dankt haar naam aan de oprichters van de school. Ondanks de verschillende afkomsten van de oprichters sloegen ze hun handen in één met hart voor islamitisch onderwijs. Wij zijn enorm dankbaar voor de toenmalige vrijwilligers, ouders en het team die het vertrouwen bleven hebben in het belang van een islamitische basisschool in de regio.

 

El Wahda is een van de eerste scholen die het BAS-project heeft geïntroduceerd en toegepast. BAS-project staat voor Bouwen aan een Adaptieve School. Dit is te vergelijken met het huidige GDO ( Groepsdynamisch Onderwijs). Zaken als structuur, samenwerken, zelfstandige leerhouding en instructie zijn enkele voorbeelden die gestimuleerd worden. Dit project heeft een goede uitwerking op de school.

Sportgeschiedenis

Sport is op El Wahda al jaren meer dan alleen de op scholen gebruikelijke sportdagen. El Wahda staat steeds meer bekend als sport-actieve school. We doen dan ook zoveel mogelijk mee aan alle (gemeentelijk) sportaanbod. Dat geldt zowel voor schools als naschools aanbod. Door de jaren heen werden er diverse bekers gewonnen met schoolvoetbal. Altijd als we genoeg jongens in de bovenbouw (groep 7 en 8) hadden, waren we van de partij. Het meisjesvoetbalteam van El Wahda bestaat sinds het straatvoetbaltoernooi in 2008. Sindsdien doen onze meisjes met veel succes mee aan de diverse voetbaltoernooien.
To Top