Kinderburgemeester Heerlen

Inaya van groep 8 van El Wahda heeft wel een heel bijzondere taak op zich genomen! Ze is namelijk kinderburgemeester geworden en is lid van het nieuwe kindercollege van Heerlen!

Een jaar lang mag ze daarom ideeën verzamelen en vertellen aan het echte College van Burgemeester en Wethouders. Daarenboven is ze ook vaak te gast bij grote evenementen die gezamenlijk worden geopend.

Inaya: ‘’Regelmatig moet ik vergaderingen bijwonen. Dat gebeurt ongeveer 1 keer per 4 weken. Vandaag heb ik bijvoorbeeld ook een vergadering. Ik bespreek dan samen met nog 3 andere kinderen en wethouder Jordy Clemens wat er beter zou kunnen in Heerlen, welke activiteiten er voor jong en oud kunnen worden georganiseerd, waar kinderen van mijn leeftijd vooral nood aan hebben enzovoort. Het lijkt een beetje op de leerlingenraad van onze school. Alleen gaat het nu over grotere dingen.”

We zijn allemaal erg trots op Inaya en geloven dat ze heel wat in haar mars heeft!

Heel veel succes Inaya!

No Comments

Comments are closed.

To Top