Leren doen we samen!

De betrokkenheid van ouders is van zeer grote waarde bij het vergroten van het leesplezier.

Een goede leesvaardigheid is een voorwaarde voor succes in de school en de toekomstige samenleving.

Lezen is leuk, ontspannend en zorgt bovendien voor een grote woordenschat, meer inlevingsvermogen en een grotere kennis.

 

Als u verder leest, komt u tips tegen om thuis samen met uw kind(eren) de lees- en taalontwikkeling te bevorderen.

 

1) www.yoleo.nl

Als kinderen een lidmaatschap hebben van de openbare bibliotheek, kunnen ze hiermee gratis een account aanmaken op Yoleo. Kinderen kunnen binnen Yoleo zelf een digitale kamer inrichten met een boekenkast. De snelheid, het lettertype en de lettergrootte zijn naar wens aan te passen.

 

2) www.gratiskinderboek.nl

De website van Stichting Lezen is Gezond richt zich op kinderen met leesproblemen. Kinderen kunnen op deze site gratis digitaal boeken lezen waarbij het onderwerp bij hun leeftijd past maar het leesniveau lager ligt. Denk aan eenvoudige taal, geen moeilijke woorden, kortere zinnen, groter lettertype en een beperkt aantal personages.

 

3) www.leesmevoor.nl

De website staat vol met gratis digitale prentenboeken die worden voorgelezen. De tekst staat in beeld dus kinderen kunnen meelezen en proberen het tempo bij te houden.

 

4) Een APP: Pelle Flitst!

Met deze gratis app kunnen kinderen uit groep 4 en 5 woorden flitsen. De app is ontwikkeld door Onderwijszorg Nederland. Het kind leest de woorden hardop en de ouder geeft aan of het goed gelezen is.

 

Veel leesplezier samen!

No Comments

Comments are closed.

To Top