Digi Borden el Wahda

Nieuwe digiborden en klasinrichting

Hierbij geven we jullie nog even een update van de laatste nieuwtjes omtrent ICT en de klasinrichting van de meeste lokalen.

Misschien hebben jullie het al vernomen van jullie enthousiaste kind(eren), maar na de wintervakantie zijn er enkele veranderingen in de klassen gebeurd. Zo hebben alle lokalen gloednieuwe touchscreenborden gekregen. Die digiborden zijn weloverwogen gekozen en uitgerust met heel wat opties. Zowel het lesgeven als krijgen wordt op die manier veel aangenamer en makkelijker.

Doordat de oude borden weggehaald zouden worden, wilden we van de gelegenheid gebruikmaken om na te denken over de beste klasinrichting. Volgens het GDO-principe is het belangrijk dat er voldoende wandelruimte tussen de tafels is en dat alle leerlingen in één oogopslag kunnen gezien worden. We hebben daarom de digiborden, tot zo ver het mogelijk was, op de breedste muur geplaatst. De tafels van de leerlingen konden daardoor meer naast elkaar in plaats van achter elkaar worden geplaatst, waardoor er nu een veel beter klasoverzicht is. Ook het bureau van de leerkracht is samen met het digibord van plaats veranderd. Verschrik je dus niet wanneer je de volgende keer nog eens een klas binnenwandelt.

No Comments

Comments are closed.

To Top